Fredag 3/4 = Boll turnering

Idag så var det bollturnering, jag kunde såklart inte vara med. Det var faktiskt ingen överaskning, mina leder mår verkligen inte bra. Fick knappt upp fingrarna i morse och mina fötter mådde inte heller bra, speciellt inte vänster foten. Så för att komma upp till läktaren så fick Nille och Sigrid bära upp mig på en stol. Fyfan vad det var läskigt. Det var något som var väldigt läskigt, kändes som om dom skulle tappa mig hela tiden. Aja, väl uppe på läktaren så fanns det ett till problem, jag kom inte ner på "Bänkarna" eller vad man nu ska kalla dom. Men det gick det också, allt går om man vill var det någon som sa till mig en gång. Och dom orden har väl blivit som mitt motto, ibland så ser allt otroligt omöjligt ut. Men jag ger det en chans för jag vill verkligen försöka att leva så normalt som det går och oftast så lyckas jag med det jag vill. Men inte alltid, men allt kan ju inte fungera så är det bara. Det är bara att acceptera.
Tillbaka till bollturneringen då, det gick väl sådär för våran klass. Men ärligt talat så visste jag det, vi är inte en sportig klass. Vinnarna var 8D. Ett stort grattis till dom^^
Förresten så hade vi svenska idag och då fick jag låna en extremt bra bok av OP 'Det här är allt. Cordelia Kenns kuddbok' heter den och den är skriven av Aidan Chambers. En ganska tjock bok på 843 sidor. Och eftersom att det ingår i våran svenska kurs att blogga om en bok så tänkte jag skriva lite om det som jag läst. Det ska vara fem inlägg om det man läser men nu är det såhär att jag redan har läst ungefär en fjärdedel av boken så det kommer nog bara bli ett till inlägg. Får hitta en till bok att läsa så att OP kan läsa om vad jag läser. Aja, boken handlar då om Cordelia som är 20 år som är gravid och skriver i så kallade Kuddböcker. Som kan räknas som en dagbok. Själva skrivandet som man får läsa börjar när hon snart är 16 och hon oroar sig mycket för sex, eftersom att hon läst att genomsnittet när tjejer förlorar oskulden är när man är 16 år och 3 månader. Och hon tror typ att det är så att alla måste bli av med oskulden innan det. Så klart så har hon sina drömmar om en kille som heter William Blacklin, och hon tror att han redan har legat med massa tjejer och att han är erfaren. Men när hon börjar att prata med honom så visar det sig att han inte alls har gjort det. Det är bara rykten. Och sedan så får hon reda på att han har en konstig relation till TRÄD. Tro det eller ej men han älskar träd. Vill ni veta varför så tycker jag att ni ska läsa boken!
Boken är väldigt bra tycker jag, kanske lite mycket prat om sex, det jag har läst kretsar nästan bara om sex. Så klarar man inte av att läsa om sånnt så rekomenderar jag inte att man ska läsa den. För det är faktiskt ganska detaljerat, det är inte som i Twilight böckerna där man spolar allt. Här skriver "Hon" med egna ord i sin dagbok hur det gick till och hur det kändes och Bla bla bla. Sedan så är det inget vårdat språk i boken, så man får läsa en väldigt massa könsord och sånnt. Vilket inte stör mig, man hör ju en hel del i vardagen. Speciellt i skolan där man hör sånnt hela tiden. Förstår mig inte riktigt på det, varför skriker man könsord till varandra ändå? Det är ju väldigt patetiskt.
Jag tror att man behöver lite tålamod för att kunna läsa boken för samma saker händer ett par gånger om och om igen. Will och Cordelia möts, kyss massor och har förspel men sedan så bryter dom. Efter som att Will inte vill gå längre, han vill spara på sin oskuld eller något sånnt. Och så är han perfektionist så han vill ha allt perfekt.
Nu tänkte jag bara skriva vad det står på baksidan och sedan så blir det inget mer i det här inlägget det kommer bara bli jobbigt för er att läsa. Det här är det som står på baksidan :
19-åriga Cordelia väntar barn och i sin >>Kuddbok<< efter japansk modell berättar hon om sina tonår. Stort och smått blandas i denna allomfattande, spännande och märkvärdiga romnan: Kärlek, sex, poesi, träd, musik och vänskap. Det är ett ärligt och utmanade självporträtt av en både vanlig och ovanlig ung kvinna vars stora passion är att skriva. Hon berätar om sin kärlek till Will, den kille som hon först har sex med, om en relation med en äldre, gift man, om en fruktansvärd upplevelse med en ung man som är besatt av henne och om vänskapen med läraren ms Martin - allt på ett sätt som inte lämnar någon läsare oberörd.

Och nu har jag ett par sista ord till OP och alla andra läsare. Men speciellt till OP. Tro inte att varenda inlägg kommer bli så här långt! Och förlåt till er läsare för ett sånnt här långt och tråkigt inlägg, hoppas att ni inte somnade framför datorerna när ni läste allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0