My favorite songs

Eftersom att jag just nu sitter med näsan i min religions bok så har jag inte så mycket att bjuda på. Förutom att jag tycker att detta med Söderblom, Freud och Marx är väldigt intressant. Deras olika syn på religion är faktiskt inspirerande, finns någon bra att lära från de alla tre.
Men nu till det jag skulle skriva, eller bjuda på, mina favorit låtar just nu!
 

Smärtklinken

Ligger i sängen och är sjukt trött i huvudet. Tror att det har med min syn att göra, den har blivit sämre och ibland ser jag inte vad som står på tv:n! Så dags att pallra sig till optiker. Linserna är även typ slut så måste ändå beställa nya!
Imorgon ska jag till sjukhuset, för tredje gången den här veckan, ska till Smärt kliniken. Fyfan. Samtidigt som jag vill ge det en ny chans så orkar jag inte med deras dravel. En läkare där sa till mig att reumatism inte existerades och att jag kunde botas med en elektrod i ryggen?!! Say what liksom.. Men men nya människor den här gången så ska ge dem en ny chans helt enkelt! Men jag ska vara där 07.45 imorgon.......


Skooooor

Alltså jag vet att det aldrig skulle funka. Jag skulle kanske få ner fötterna men där skulle de fastna. Men alltså åh jag vill ha dessa skor! Nästan sugen på att köpa dem bara för att se på dem. Men priset är ja.. Kanske inte värt det.
Ska dregla vidare!


Övertrött

Jag är trött. Sådär härligt överträtt så jag för någon timme sen låg i soffan och skrattade så jag fick ont i bröstbenet. Vad jag skrattade åt? Över att pappa inte hittade sin telefon. Det var tydligen sjukt roligt då. Men denna övertrötthet har något positivt med sig, jag kommer sova otroligt gott. Det är positivt.
Och något positivt för er, jag ska inte svamla mer och gå och sova nu!


Kartlägga ångest

Jag vet inte varför. Varför ångesten kommer såhär på söndagar vet jag inte. Det bara kommer som ett slag i bröstet. Jag vet att jag inte har något att oroa mig för. Eller jo det har jag men inget speciellt. Inget som liksom skulle sätta igång ångesten såhär. Visst jag har tre sjukhusbesök i veckan. Och det på tisdag kommer bli ett hemskt besök, det är mitt sista bad på ASL. Sista gången jag får sitta i väntrummet och prata med Sanna, Lucas, Lotta och de andra. Jag har badat på tisdagar 16.00 på Astrid Lindgrens barnsjukhus sen 08. Det är fem år. Såg kommer göra allt för ont att säga Hejdå. Vi har blivit som en liten familj. Som stöttar varandra genom allt. Delar på allt.
Även fast att det känns jobbigt så förklarar det inte varför jag varje söndag vill skrika och gråta av trycket som sätter sig över bröstkorgen...

Jag får helt enkelt försöka fundera på det. Kom och tänka på ett tips jag fick för många året, av en gammal gammal vän jag inte pratat med på väldigt länge. Han sa iallafall att om man precis när ångesten kommer. Skriver ner tid på dygnet, vad man senast tänkte på och känslan. Så skulle man kunna kartlägga sin ångest. Inse vad som triggar igång det. Ska nog försöka mig på det!


Stolt

Nu kan jag faktiskt säga att jag är stolt över mig själv. Jag har slutfört min svenska 1 kurs och fick slutbetyg C (VG)! Jag har satt mina förhoppningar vid ett E (G) och allt annat är bara bonus. För vill ta mig igenom gymnasiet godkänd och jag är hellre godkänd i allt än att ha några A (MvG) och sen några icke godkänt. Så därför är jag stolt över mitt C.
Sen är det faktiskt skönt att känna att man faktiskt slutfört något. Det har jag inte gjort på länge. Så nu ska jag hugga in i religionen och sen är det kursen jag längtat efter nämligen Engelska 6 (Engelska B)!

Passenger

 Om jag är tjurig över att biljetterna till hans konsert är slutsålda? JA! Fan hur kunde jag ha missat det.... Står inget om rullstolsplatser heller då det på Medis i slussen..ÅH!

Nervös, ångest, självkritisk

Imorgon är dagen med stort D. Jag har nämligen muntlig examination i svenska 1. Vilket är ungefär som ett nationellt prov. Jag ska hålla ett tal på fem minuter och även typ referera till vad jag gjort. Problemet är att jag började med kursen i höstas och ja.. Minnet är inte hundra känner jag. Har läst igenom ett par gånger men det vill inte fastna.
Men talet börjar iallafall bli relativt bra. Det får duga. Eller det duger inte, men det får lov att göra det. Måste nämligen jobba på att jag är så självkritisk. Mamma på pekade det idag, jag är alldeles för självkritisk. Det är inte kungen jag ska prata för. Och jag har för stora krav på mig själv. Dåligt självförtroende också.
Så blandningen är inte så bra, självkritisk upp till öronen och självförtroende nere i tårna.. Men det ska jobbas på! Precis som allt annat.
Men träningen ska igång nu, så är det bara. Men nu ska vi ta det långsamt. Ett steg i taget. Sikta mot beach 2020 istället för 2013.

Ångest ett återkommande tema i mitt liv

Jag skulle vilja säga att jag mår bra. Att livet flyter på och att saker börjar ordna sig. Visst saker börjar att ordna sig. Men jag har mer ångest nu än innan. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vill gömma mig från min egna ångest. Men det fungerar ju inte så..


Hej-jag-heter-Sofia-och-är-blek-som-en-vampyr!

Kanske är det Jasper Hale som kommit och bitit mig en natt då jag sovit? Man kan ju önska att det vore så. Men ikke, jag har helt enkelt inte fått någon sol på väldigt länge! Inte för att jag brukar vara brun, men mina fräknar brukar få färg och ge ansiktet en klick färg. Och det är jag glad över!


Artister och band jag vill se (eller se igen)

The Pretty Reckless
Tokio Hotel 
Christina Perri 
Adam Lambert
Ed Sheeran
Maroon 5
(och en massa andra, men det känns som om det här inlägget kommer bli för långt om jag ska nämna allt!)


RSS 2.0