Märker

Mörkret har lagt sig över staden igen, och även över vårt blåa lilla hus. Det är helt knäpp tyst förutom blåsten som skakar träden. Ibland kan en bil höras på avstånd. Men inte mer än så. Räknar man bort de två ljuden, som ändå inte är så störande, så är det knäpp tyst. En tystnad som för de flesta innebär ro. Men inte för mig. Det är nu, när alla gått och lagt sig som min hjärna stänger ner sin fasad. Det är nu ångesten kryper fram. För precis som att jag är en jävel på att visa mig glad fast att jag mår skit, så har min hjärna något sätt att stänga bort det jobbiga. Iallafall så länge jag håller igång.
Det är som om min pyjamas är signalen. Så fort jag får på mig den så kommer ångesten. Som en på knapp liksom. Det är obehagligt. Obehagligt att inte känna sig trygg i sin egna säng. Att vara skrämd av sina egna tankar.
Tankar som egentligen inte går att sätta fingret på. Det handlar om allt möjligt. Saker man inte vill tänka på. Tankar man skjuter undan under dagen för att slippa. För att slippa må dåligt och slippa gråta.
Men nu på natten fungerar det inte längre. Och jag ligger ofta i sängen och funderar på varför. Varför jag inte är stark nog att trycka ifrån mig tankarna på natten. Pressa bort dom från min hjärna.
Jag är för svag helt enkelt. För svag för att styra mina egna tankar.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Hej, vill bara skriva att du inte ensam, det kanske inte hjälper s värst mycket men jag skulle kunna skriva exakt den där texten. Denhär texten stämde in så läskigt mycket på mig. Igentligen är det sjukt att vi kan ha det så lika, gå igenom så många saker som är lika, känna så lika. Du är stark, men ingen människa klarar av hur mycket som helst! Du är grym. Du har nästan blivit som en extra storasyster syster för mig, jag älskar dig. Otroligt mycket. Kram!

Svar: Det är ganska så läskigt att vi är så lika! Vi kanske har något annat än JIA? Vi har Sofia och Sanna sjukan! Well du är nästan som en lillasyster för mig med <3 Glöm inte att du också är grym!
Kram!
Sofia

2013-01-31 @ 07:06:55
URL: http://Www.barnreumatiker.blogg.se
Postat av: Filippa

Ingen kan kontrollera sina tankar. Det gör en inte svag. Att visa sina känslor gör en inte svag. Att våga gråta och erkänna att man inte mår bra är snarare starkt. DU är stark. Du är jordens mest fantastiska människa, (och du skriver fruktansvärt bra).
Jag hatar att du ska behöva känna sådan ångest varje natt och jag vet ju själv hur det är att ligga vaken pga tankar etc. tyvärr har jag inga tips. Men jag tror att det är bättre att få ut tårarna än att hålla dem inne. Då ligger dem bara där och gror till en stor klump. Och att skriva är också bra. Försöka sortera tankarna lite liksom.

Det kommer bli bättre. Det tror jag verkligen. För det är du verkligen värd. Du är bäst, jag älskar dig finaste vännen <3

ps: ses snart igen? en kopp te i lägenheten kanske? eller om jag kommer och äter hos er någon kväll? puss

Svar: Vi är bäst helt enkelt <3 för du är också bäst. Så glad över att jag har dig som min vän! Ps. Jag kan typ varje dag! Så säg till när du kan!
Sofia

2013-01-31 @ 09:37:10
URL: http://frostig.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0